Yargı kişisel kızgınlıklıklara alet edilemez”

 Yargı kişisel kızgınlıklıklara alet edilemez”

TGC Yönetim Kurulu Ünal Tanık'ın gözaltına alınmasını protesto etti:



TGC Yönetim Kurulu Ünal Tanık'ın gözaltına alınmasını protesto etti:


Yargı kişisel kızgınlıklıklara alet edilemez”

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık'ın görevle gittiği Adana'da gözaltına alınmasının Yargının kişisel kızgınlıklara alet edildiği” izlenimi yaratması nedeniyle kabul edilemez” olduğunu açıkladı:

Açıklamada şöyle denildi:

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni ve üyemiz Ünal Tanık'ın görevle gittiği Adana'da kaldığı otelde sabah saat 05.00'de göz altına alınmasını protesto ediyoruz.

Tanık'ın yöneticisi olduğu Rotahaber İnternet Sitesi'nde yaklaşık 3 yıl önce yayınlanan ve Adana Basın Savcısı Duran Yılmaz'ın oğlu ile ilgili haber nedeniyle ifade vermeye çağrıldığı, gitmediği için de Savcı'nın başvurusu üzerine yakalama  kararı çıkarıldığı öğrenilmiştir.

Kanlı katillerin bile talimatla bulunduğu şehirde ifadeleri alınırken, bir gazeteci için ön görülen yakalama kararı çıkarma yaklaşımı ancak kişisel kızgınlıkla ilişkilendirilecek bir uygulamadır.

Uygulama, internet gazeteciliğinin yasal tanımının belirlenmesindeki savsaklamanın sakıncalarını da bir kez daha ortaya koymuştur.

Uygulamayı protesto ediyor Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu olayı incelemeye ve sonuçlandırmaya çağırıyoruz.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı